promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ennyit a fehér karácsonyról: tavaszias időnk lesz Szenteste
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ne is reménykedjünk már fehér karácsonyban, talán a húsvéti nyuszi is benéz hozzánk Szenteste.

Sokan még mindig reménykednek abban, hogy fehér karácsonyunk lesz idén, azonban Magyarország időjárása egyáltalán nem kecsegtet sok jóval az ünnepekre; sőt, gyakorlatilag kora tavasz lesz Szenteste.

Az Időkép írta meg, hogy pár napos lehűlést és erősebb hajnali fagyokat követően a jövő héten délnyugatira forduló áramlással egyre enyhébb légtömegek érkeznek, kezdetben csak a magasabb légrétegekben, majd a hét közepétől a talaj közelében is.

Ezt azt jelenti, hogy bár a december 23-án, péntek éjjel várható havazás a nyugati tájakon valameddig ki fog tartani, Magyarország nagy részén viszont vajmi kevés esély van a fehér karácsonyra.

Hogy mekkora lesz hazánk egyes részein a havazás és a hótakaró esélye, arról az Időkép az alábbi képet tette közzé:

(Fotó: Időkép)

Bár még egy hét van a Szentestéig, szóval addig még történhet valami karácsonyi csoda, de a legtöbb előrejelző modell egyetért az enyhülés tekintetében, szóval tényleg nem érdemes sok reményt fűzni a fehér karácsonyhoz. Még az sem kizárt, hogy a Jézuska mellett a húsvéti nyuszi is betoppan hozzánk, mert teljesen össze fog zavarodni, ugyanis a jelenlegi számítások szerint Szenteste és karácsonykor is enyhe, tavaszias idő várható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás