promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: borzasztó dolgok szakadnak ránk szombat hajnalban, nem marad egy tenyérnyi száraz hely Magyarországon
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Még jó, hogy át fogjuk aludni a sűrűjét.

Kicsit megtört a tél lendülete pénteken, hiszen az országban többfelé akár 10 fok fölötti hőmérséklet társult az esőzések mellé. De nem sokáig örülhettünk ennek, mert szombaton a hét legpocsékabb napja vár ránk.

Péntek estétől döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé várható csapadék, amely északnyugat felől fokozatosan havas esőbe, havazásba vált, főként a Dunántúl északi felén átmenetileg ónos eső is eshet.

Keleten nagyrészt eső várható, a reggeli órákban kezdődik meg észak, északkelet felől a halmazállapot-váltás, amely során szintén lehet átmeneti ónos csapadék. Az északnyugati, északi, míg északkeleten az északkeletire forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5 fok között valószínű, az északnyugati tájakon lesz a hidegebb, délkelet felé haladva enyhébb az idő.

Szombat reggeltől a Dunántúlon, illetve a középső országrészben felszakadozik, csökken a felhőzet, ezzel szemben az északkeleti, keleti harmadban végig felhős marad az ég. Nyugaton inkább hózáporok várhatók, keleten egy összeáramlás menetén lehet még lokális havazás, havas eső. A szélcsatornában erős lesz az északnyugati szél, illetve a hegyvidéki tájakon viharos erejű széllökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás