promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hullámzó hidegfront után melegedés csökkenti a fehér karácsony esélyét Magyarországon - heti időjárás-előrejelzés

Hullámzó hidegfront után melegedés csökkenti a fehér karácsony esélyét Magyarországon - heti időjárás-előrejelzés

Időjárás

Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jövő héten egy hidegfront tör be Magyarországra, amit rögtön egy melegedés fog követni, ami hullámzó csapadékzónákat is hoz magával.

Magyarország következő heti időjárásáról sem az igazi tél fog eszünkbe jutni, inkább a szürke, ködös, csapadékos ősz, amit jó lenne most már magunk mögött hagyni. Az előrejelzések továbbra sem azt mutatják, hogy közeleg felénk az igazi, havas tél, éppen ezért továbbra sem nőtt az esélye annak, hogy fehér karácsonyunk lesz idén.

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a Dunántúl déli és keleti tájain, valamint az Alföld déli és nyugati részein akár több órára is kisüthet a nap. Az északkeleti, keleti megyékben időszakos eső, záporeső előfordulhat, a ködös tájakon szitálás is lehet. Késő délutántól, kora estétől az ország északnyugati felén egyre több helyen eső, zápor várható. A délkeleti szél az Észak-Dunántúlon és a középső megyékben többször élénk lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 8 fok között valószínű, de a tartósan napos tájakon akár 9 és 12 fok közé is melegedhet a levegő.

Kedden a hidegfront vastag, összefüggő felhőzete fokozatosan kelet felé vonul. Mögötte napközben gyengébben és erősen felhős területek, időszakok is lehetnek. A nap első felében többfelé várható eső, zápor, második felében a csapadékrendszer kelet felé elhagyja hazánkat. Mögötte csak néhol lehet kisebb csapadék, az északnyugati, északi megyékben esetleg vegyes halmazállapot. A déli, majd a nyugatira, északnyugatira forduló szél sokfelé megélénkül. Hajnalban 0, +6, kora délután 4, 9 fokot mérhetnek.

Szerda hajnalra többfelé képződhet köd, illetve rétegfelhő. Napközben javulnak a látási viszonyok. Erősen felhős, párás és gyengén felhős, napos tájak egyaránt lehetnek. Helyenként előfordulhat szitálás, gyenge eső, az északnyugati, északi megyékben, főleg a hegycsúcsokon esetleg vegyes halmazállapotú csapadék. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban -4, +4, kora délután 3 és 8 fok között valószínű.

A hét második felében aztán megérkezik a melgedés. Csütörtökön jobbára erősen felhős vagy borult, párás idő lesz a jellemző, kevés helyen várhatók napos időszakok. Éjjel, reggel ködös részek is lehetnek. Több helyen előfordulhat szitálás, eső. Északon, északnyugaton néhol átválthat a halmazállapot. A keleti, majd délkeleti, déli szelet időnként élénk lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban -6, +4, kora délután 2 és 8 fok között alakul.

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Többfelé előfordulhat eső, zápor. Az eleinte déli szél északnyugatira fordul, megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban 0, +7, kora délután 6, 14 fok valószínű, északkeleten lesz a hidegebb idő.

Hétvégén jórészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Több helyen valószínű eső, zápor, később nyugaton és északon vegyes halmazállapotú csapadék is eshet. Sok helyütt megerősödhet az északnyugati, északi szél. A minimum-hőmérséklet 0 és +9, a maximum 3 és 12 fok között várható.

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás