promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: az Időkép szenzációs játéka kicsit elviselhetőbbé teszi, hogy megérkezik a meteorológiai tél Magyarországra
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Csütörtökön Magyarországon megnyugszik az idő, de aztán újra változás jön.

Rengeteg ember mondogatja, hogy hol van még a karácsony, de ilyenkor szoktak nagyon hamar eltelni a napok. Ez november utolsó napja, és holnap már december elseje, vagyis kezdetét veszi a meteorológiai tél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ez még az időjárásban kezdetben nem fog annyira megmutatkozni. A Magyarország közelében örvénylő mediterrán ciklon még egy darabig hatással lehet időjárásunkra. Csütörtökön ugyan átmenetileg megnyugszik az időjárásunk, azonban péntektől tovább folytatódik a változékony idő.

A mai napon Magyarország délnyugati, nyugati felén változatlanul túlnyomóan borult marad az ég reggelig. Arrafelé további időszakos gyenge eső, az Alpokalján havas eső, gyenge havazás előfordulhat. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +4 fok között alakul.

Csütörtökön tehát kapunk egy kis nyugalmat. Az OMSZ arról számolt be, hogy a vastagabb, zártabb felhőtakaró átmenetileg délnyugat felé szorul vissza, arrafelé is egyre kevesebb helyen fordulhat elő gyenge csapadék. A nap második felében viszont ismét terjeszkedni kezd a felhőzet északkelet, észak felé. A legtöbb napsütés az északkeleti megyékben valószínű. Az északkeleti, északi szél csak néhol élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 9 fok között várható.

Pénteken elvileg nagy lesz a köd és főleg borult égre számíthatunk. Dél felől gyenge csapadékzóna érkezhet, amelyből elsősorban Magyarország délnyugati felében több helyen van esély kisebb esőre, nyugaton havas esőre, kevés hóra is. A szél mérsékelt marad. A minimum-hőmérséklet -4 és +4, a maximum 1 és 5 fok között valószínű.

Közben az Időkép igyekszik kicsit elviselhetőbbé tenni a meteorológiai telet, és egy remek kis tippelős játékkal bíztatnak minket arra, hogy várjuk a Mikulás érkezését. A lényeg, hogy próbáljuk meg eltalálni, hogy milyen idő lesz december 6-án reggel 7-kor Budapesten.

Eredményt a hivatalos ferihegyi mérés alapján fognak hirdetni. Csütörtök délig lehet jelentkezni ide kattintva. A nyeremény egy finomságokat rejtő csomag a Mikulástól, aki remélhetőleg nem fog jéggé dermedni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás