promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: örülhet Magyarország, végre jó híreket hoztak a meteorológusok
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pénteken kifejezetten kellemes lesz az idő az elmúlt napok időjárásához képest.

Biztosan sokan unták már az éjszakai/hajnali ködöt és az utóbbi napokra jellemző csapadékos időszakot, hiszen ilyenkor nemcsak a hűvös idő, hanem az eső is elveszi a kedvünket attól, hogy mosollyal kezdjük a napot. Ez viszont úgy néz ki, hogy hamarosan meg fog változni, hiszen visszatér a napsütés az életünkbe – de persze a felhők helyenként majd bezavarhatnak a képbe.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint péntek hajnalban a felhőzett csökken, tovább szakadozik, de elvileg északkeleten borultabb marad az idő. A kevésbé felhős részeken pára, illetve köd lesz, de a legtöbb helyen eső nem várható. Északon a hegyekben nem kizárt, hogy még hó is eshet, szóval érdemes felkészülni erre – a legalacsonyabb hőmérséklet -4 és +5 fok között várható.

Pénteken napközben a borult északi részeken is elkezd felszakadozni a felhőzet, így utat nyerhet magának a sokak által áhított napsugár, bár ezeken a helyeken sajnos nem túl hosszú ideig lehet erre számítani. Viszont a többi területen több órányi napsütés is lehetséges, ráadásul elvileg számottevő csapadék sem lesz, és a légmozgás is gyenge, vagy mérsékelt lesz az előrejelzés szerint.

Pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között mozog majd, vagyis egészen kellemes lesz az időjárás így november végéhez közeledve – ennek pedig biztos, hogy sokan örülnek Magyarországon, hiszen rengetegen vártak már erre.

Ezek alapján igaz, hogy megmarad a hűvös idő, de a legtöbb helyen kapunk pár órányi napsütést is, ami nagyon jól fog jönni a csapadékos napok után.

Itt lehet megnézni a MET.hu videós előrejelzését, amiben részletesebben is kifejtésre kerül a pénteki időjárás – illetve az utána lévő napokra is alaposan kitér a szakember, így érdemes megnézni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás