promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: óriási változás jön Magyarországon – erre kell készülni a következő napokban
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Denise nevezetű mediterrán ciklon izgalmai után Magyarországon is érkezik a nagy változás.

Bár már volt havazás hazánkban, de azt bátran nevezhetjük ilyen porcukor hintésnek is. Viszont tegnap éjjel olyan hóhullás vette kezdetét, hogy néhol a 15-20 centimétert is meghaladja a hótakaró vastagsága Magyarországon. Erről egy gyönyörű felvétel is készült, amit a lenti cikkünkben tudtok megtekinteni.

Akadtak olyanok, akik tényleg csak azért mentek el a Kőszegi-hegység környékére, hogy egy kis hóvadászatot tartsanak.

Most napközben sok helyen volt Magyarországon borongós, csapadékos idő, amit a Denise elnevezésű mediterrán ciklon okoz. Az Országos Meteorológiai Szolgálat beszámolójából kiderül, hogy a csapadékzóna kelet, északkelet felé fog húzódni.

Többfelé várható eső, a magasabban fekvő hegyekben havas eső, hó is az éjszaka folyamán. Csapadék legkisebb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon fordulhat elő. Az északnyugati, nyugati szelet élénk széllökések kísérhetik, míg a Tiszántúlon délies marad az áramlás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon néhány fokkal hidegebb is lehet.

Az Időkép előrejelzése szerint a mediterrán ciklon után egy jóval nyugodtabb szakasz kezdődik Magyarországon, szóval egy picit visszavonulót fúj a keményebb téli időjárás, de még sok helyen indulhat felhősen a csütörtök, szóval ne tegyük el a táskánk mélyére az esernyőt.

Naposabb időjárásra a Dunántúl egyes részein mutatkozik esély. Délután a keleti és északkeleti országrészben, valamint elszórtan a Dunántúlon eshet még az eső, néhol egy-egy zápor is kialakulhat, viszont már valamivel nagyobb területen süthet ki a nap rövidebb-hosszabb időszakokra. Havas eső, átmeneti havazás már csak a Bükk és a Zemplén legmagasabb részein valószínű.

Az OMSZ adatai szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 4 és 10 fok között valószínű.

Pénteken többfelé süthet ki hosszabb időre a nap, viszont Magyarország keleti felében még néhány helyen erősen felhős maradhat az idő. A szél veszít az erejéből, és esőre is csekély az esély. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 12 fok között, északkeleten 4, 5 fok körül valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás