promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: becsúszó szereléssel érkezik a fagy, hajnalban ránk törnek a kemény mínuszok, pörög majd a gázóra
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kedden napközben a szerencsésebb vidékeken még 10 fok fölé melegedhet az idő.

Haladunk a tél felé, a jövő héten már átlépünk a decemberbe, és ilyenkor természetes, hogy az idő is egyre mordul, hidegebbre fordul. Hajnalra megérkeznek Magyarországra is a fagyok, pöröghetnek majd a gázórák.

Hétfő estétől a fokozatosan szakadozó frontfelhőzet kelet felé levonul, mögötte nagy területen kiderül az ég, valamint több helyen köd, rétegfelhőzet képződik. Az éjszaka második felében délnyugat felől növekedni, vastagodni kezd a felhőzet. Legfeljebb szitálás, ónos szitálás fordulhat elő. A déli, délkeleti szél többnyire mérsékelt marad, de hajnaltájt néhol már élénkülni, erősödni kezd – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +3 fok között alakul, nagy területen várható gyenge fagy.

Kedd reggeltől délnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, eközben az Északi-középhegységben tartósan megmarad a rétegfelhőzet. Több-kevesebb napsütés, szűrt napsütés főként az Alföld északi, keleti részein valószínű. A déli órákig legfeljebb szitálás, ónos szitálás lehet.

Délutántól délnyugat, dél felől többfelé eső várható. Az északkeleti megyékben legkisebb a csapadék esélye. Az Alpokalján este havas eső, vizes hó is előfordulhat, de vastag, megmaradó hótakaró csak a Kőszegi-, Soproni-hegységben valószínű. Nagy területen megerősödik a keletire, északkeletire, majd északira forduló szél, egy-egy helyen viharos széllökés is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 12 fok között valószínű, a tartósan borult részeken és nyugaton lesz hidegebb.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás