Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Heti időjárás: Magyarországon újabb zűrzavart okoz egy mediterrán ciklon – itt kell havas esőre, havazásra számítani

Heti időjárás: Magyarországon újabb zűrzavart okoz egy mediterrán ciklon – itt kell havas esőre, havazásra számítani

Időjárás

Heti időjárás: Magyarországon újabb zűrzavart okoz egy mediterrán ciklon – itt kell havas esőre, havazásra számítani

Időjárás

BTP 17:17

Magyarországon nyugati részén több lesz a csapadék, míg a keleti rész fellélegezhet ezen a téren.

Eddig valóban rezsikímélő időjárás volt hazánk területén, aminek nagyon sokan örültek, de megérkezett a tél Magyarországra, és már havazást is kaptunk a nyakunkba a héten. Az Időkép szerint most északon, északkeleten lehet a leghidegebb, ahol -5 fok köré csökkenhet a hőmérséklet.

Hétfő reggel nem árt vigyázni a lap szerint, mivel ködös tájakon ónos szitálás, zúzmaralerakódás okozhat síkos, jeges útfelületeket, emellett északon, északnyugaton gyenge ónos eső, néhol hószállingózás sem kizárt. Napközben már 5 és 10 fok között alakul a legnagyobb hőmérséklet.

Kedden érkezik meg Magyarországra mediterrán ciklon, ami egy kis zűrzavart fog okozni. Emiatt sokfelé várható eső, sőt a Bakonyban és az Alpokalján újra találkozhatunk havas esővel, havazással. Feltámad a légmozgás, kedden a keleties, szerdán főként a Dunántúlon már az északira-északnyugatira forduló szelet kísérhetik erős lökések. A csúcshőmérséklet kedden és szerdán is 4 és 13 fok között alakulhat.

Ide kattintva lehet megnézni az Időkép térképét, hogy hol mennyi csapadékot hozhat a ciklon. A Dunántúlon nem lesz túl rózsás a helyzet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán jobbára erősen felhős vagy borult marad az ég. Kisebb-nagyobb szakadozások lehetnek a felhőtakaróban, erre inkább csak a keleti tájakon van esély. Többfelé valószínű eső, zápor, majd a csapadék északkelet, kelet felé helyeződik. Az északnyugati határszélen, illetve a hegycsúcsokon halmazállapot-váltás előfordulhat. Az északnyugati, később a délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 10 fok között várható, de délkeleten ennél pár fokkal melegebb is lehet.

Csütörtökön változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, napközben már csak helyenként lehet kisebb eső, zápor, a hegycsúcsokon esetleg hózápor. A nyugatias szél időnként megélénkül, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között várható.

Pénteken gyengén felhős idő várható, a reggeli órákban előfordulhatnak párás, ködös körzetek. Csapadék nem valószínű, mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű.

Szombaton reggel többfelé várható köd, napközben közepesen vagy erősen felhős idő a legvalószínűbb, helyenként lehet kisebb eső, zápor. Az északias szél jobbára mérsékelt marad. A minimum-hőmérséklet -4 és +2, a maximum-hőmérséklet 5 és 9 fok között alakul.

Vasárnap erősen felhős idő a legvalószínűbb, számottevő csapadék nem várható. Az északias szél mérsékelt marad, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között alakul.

Borítókép: Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria