Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hózápor rázza meg Magyarországot, fagyos, fehér hétvége előtt állunk

Hózápor rázza meg Magyarországot, fagyos, fehér hétvége előtt állunk

Időjárás

Hózápor rázza meg Magyarországot, fagyos, fehér hétvége előtt állunk

Időjárás

Promotions 16:16

Egész hétvégén havazni fog Magyarország területén.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétvégén többfelé is havazásra, hózáporra kell majd számítani, Bizony, elérkeztünk ahhoz az időszakhoz, mikor már bármikor havas, kifehéredett tájra ébredhetünk. Hogy milyen lesz Magyarország időjárása a következő napokban, arról az alábbiakban olvashattok.

Péntek éjszaka a Dunántúlon átmenetileg felszakadozik a felhőzet, itt azonban párássá válik a levegő, köd képződik, keleten marad a borongós idő. A tartós csapadék keletre tolódik, ott az eső mellett az északkeleti harmadban havas eső, havazás is várható. Másutt lokális zápor, hózápor később még előfordulhat. A legmagasabb hegycsúcsokon van esély érdemi hóréteg kialakulására, de reggelre helyenként kifehéredhet a táj az északkeleti megyékben. A északi, északkeleti szél fokozatosan mérséklődik. A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és +4 fok között várható.

Szombaton átmenetileg elvékonyodik a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk, délutántól azonban dél felől ismét felhősödés kezdődik. Napközben néhol lehet zápor, a hegyekben hózápor, késő délutántól dél felől újabb csapadékzóna érkezik. Jobbára mérsékelt marad az északkeleti, keleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +10 fok között valószínű. Az északkeleti tájakon lesz a hidegebb, míg délnyugaton a melegebb.

Vasárnap jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Hazánk déli, délkeleti felén többfelé, máshol helyenként várható eső, zápor. Nyugaton, illetve a hegyekben kezdetben néhol havas eső, hó is hullhat. A nap második felében csökken a csapadékhajlam, északnyugat felől egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet. Az északi, északnyugati, majd a Kisalföldön a délnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű.

Borítókép: A kép illusztráció. Forrás: Profimedia