promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hózápor rázza meg Magyarországot, fagyos, fehér hétvége előtt állunk
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egész hétvégén havazni fog Magyarország területén.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétvégén többfelé is havazásra, hózáporra kell majd számítani, Bizony, elérkeztünk ahhoz az időszakhoz, mikor már bármikor havas, kifehéredett tájra ébredhetünk. Hogy milyen lesz Magyarország időjárása a következő napokban, arról az alábbiakban olvashattok.

Péntek éjszaka a Dunántúlon átmenetileg felszakadozik a felhőzet, itt azonban párássá válik a levegő, köd képződik, keleten marad a borongós idő. A tartós csapadék keletre tolódik, ott az eső mellett az északkeleti harmadban havas eső, havazás is várható. Másutt lokális zápor, hózápor később még előfordulhat. A legmagasabb hegycsúcsokon van esély érdemi hóréteg kialakulására, de reggelre helyenként kifehéredhet a táj az északkeleti megyékben. A északi, északkeleti szél fokozatosan mérséklődik. A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és +4 fok között várható.

Szombaton átmenetileg elvékonyodik a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk, délutántól azonban dél felől ismét felhősödés kezdődik. Napközben néhol lehet zápor, a hegyekben hózápor, késő délutántól dél felől újabb csapadékzóna érkezik. Jobbára mérsékelt marad az északkeleti, keleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +10 fok között valószínű. Az északkeleti tájakon lesz a hidegebb, míg délnyugaton a melegebb.

Vasárnap jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Hazánk déli, délkeleti felén többfelé, máshol helyenként várható eső, zápor. Nyugaton, illetve a hegyekben kezdetben néhol havas eső, hó is hullhat. A nap második felében csökken a csapadékhajlam, északnyugat felől egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet. Az északi, északnyugati, majd a Kisalföldön a délnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás