promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hidegörvény közelít Magyarország felé, és olyasmit hoz magával, amit még az időjósok sem látnak
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Komoly változás fog beállni Magyarország időjárásában nemsokára.

Egy anticiklon fogja alakítani hazánk időjárását, ami így novemberben kétféle utat mutathat: vagy feloszlik a felhőzet és kisüt a nap, vagy fokozatosan erősödni fog a ködhajlam, és 10 fok alatt lesz csak a maximum hőmérséklet. Szerencsére most az előbbi fog bekövetkezni, viszont több helyen is tartósabban megmaradhat az éjszaka képződött köd. A meteorológusok a jövő hét második felére jósolnak csak változást, ami több esőt is hoz magával.

Jelenleg nemcsak Magyarország, de egész Közép-Európa időjárására hatással van ez az anticiklon, viszont tőlünk délre egy magassági hidegörvény fog elhúzni, ami beleszólhat hazánk időjárásába is; azt azonban nem tudni, hogy milyen formában. Na, de lássuk, mit tartogat nekünk a hétvége!

Péntek éjszaka északkelet felől tovább vastagszik, kissé terjeszkedik a felhőzet. A főként fátyolfelhőkkel borított Dunántúlon többfelé, az eleinte még felhősebb keleti országrészben helyenként képződik pára, köd, illetve rétegfelhőzet. A ködös részeken gyenge szitálás előfordulhat. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és +7 fok között várható.

Szombaton a köd, rétegfelhőzet délelőtt szakadozik, zsugorodik, néhol azonban maradhatnak tartósan borult részek. Másutt a változóan felhős ég mellett több órára kisüt a nap. Délutánra csökkenni kezd a felhőzet, este pedig ismét növekszik a ködhajlam. Számottevő csapadék nem valószínű, a kezdetben felhősebb tájakon néhol szemerkélő eső előfordulhat. Az Alpokalján megélénkülhet az északkeleti szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos részeken 10 és 15 fok között várható, a tartósan borult területeken lehet ennél hidegebb is.

Vasárnap az éjszaka sokfelé képződő, terjeszkedő köd és rétegfelhőzet egy része napközben is megmarad, másutt napos idő valószínű fátyolfelhőkkel. Szitálás előfordulhat helyenként. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos tájakon 11 és 15 fok között, a tartósan borult, párás részeken 7 és 10 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás