promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Éppen felettünk áll meg egy frontrendszer, biztosan elrontja a vasárnap délelőttünket
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

De az ország egyre nagyobb részén szakadozik fel a felhőzet a hét utolsó napján.

Hosszú szünet után végre ismét csapadékkal ajándékozott meg bennünket az idei ősz, aminek elsősorban az őszi kalászosok örülhettek. A 20. század egészét tekintve a 8. legszárazabb és a 9. legmelegebb októbert tudhatjuk magunk mögött, és csak reménykedni tudunk benne, hogy a november több esővel ajándékozza majd meg a földet.

Ami ezt a hétvégét illeti, szombat estétől erősen felhős vagy borult lesz az ég, szakadozások az északnyugati és a keleti megyékben lehetnek. Egyre inkább a középső megyékben valószínű fokozatosan gyengülő, de tartós eső. A szélcsendes tájakon párássá válhat a levegő, foltokban köd képződik. Az északi szél a Dunántúlon és az északkeleti megyékben olykor megerősödik – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10 fok között várható.

Vasárnap a Dunántúl északnyugati részein és a keleti országrészben már reggeltől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, másutt a nap nagy részében még erősen felhős vagy borult marad az ég, és csak délutántól lehetnek átmeneti szakadozások. A fokozatosan gyengülő eső a középső megyékben a nap második felére nagyrészt megszűnik. Az erős északias szél napközben veszít erejéből, mérséklődik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között várható, a tartósan borult középső részeken lesz a leghűvösebb.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás