promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Frontok háborújától fogunk szenvedni, a változás előörse már szombaton megérkezik
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hétvégén elkezdődik a változás, ami a jövő hét közepén fog kicsúcsosodni.

A hétvége még viszonylag szép őszi időt fog tartogatni a számunkra, azonban a melegfronttal egy szürkeség is érkezik, ami gyakorlatilag a közelgő változás "előszele", majd a jövő hét közepén megérkezik a hidegfront, ami komolyabb lehűlést fog okozni Magyarországon. De lássuk, milyen idő várható először ezen a hétvégén!

Péntek éjszaka az ország nagy részén átmenetileg kiderül az ég, majd nyugat felől a Dunántúlon a magas-, hajnalra a nyugati megyékben már az alacsonyabb szinteken is erősen megnövekszik a felhőzet. Több helyen párássá válik a levegő, elsősorban az északkeleti megyékben és a Dráva-mentén köd, illetve rétegfelhőzet is képződhet. Csapadék nem várható. A légmozgás általában gyenge vagy mérsékelt marad, ugyanakkor hajnaltól a Kisalföldön és az Alpokalján a déli szél már megélénkül. Hajnalra 2 és 12 fok közé hűl le a levegő, a hidegre érzékeny, derült tájakon mérhetjük az alacsonyabb, a felhősebb és szelesebb északnyugaton a magasabb értékeket.

Szombaton a látási viszonyok hamar javulnak, és a rétegfelhőzet is fokozatosan szakadozik. A melegfront felhőzete napközben kelet felé helyeződik, így a Dunántúlon egész nap felhős idő várható, míg keletebbre délelőtt, kora délután még (egyre inkább szűrt) napsütés is valószínű. Estétől nyugat felől elkezd szakadozgatni a felhőtakaró. Nagyobb eséllyel az északnyugati, északi tájakon fordulhat elő kisebb eső. A déli, délkeleti szelet több helyen élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 15 és 20 fok között változik, délkelet, kelet felé haladva számíthatunk a magasabb értékekre.

Vasárnap a pára, köd feloszlását követően változóan, majd gyengén fátyolfelhős lesz az ég. Több órára kisüt a nap. Csapadék nem várható. A déli, délkeleti szél napközben helyenként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás