promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: kíváncsi vagy, be kell-e kapcsolni a fűtést? Mutatjuk azt is, melyik napon ne hagyd otthon az esernyődet
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon most kellemes arcát mutatta az ősz, de azért jövő héten lesznek esős napok.

Már egy ideje elkezdődött az október, szóval nyakig benne vagyunk az őszben. Az évszak eddig elég sokszínű volt, mivel kaptunk a nyakunkba rengeteg esőt, minimális jégesőt, és olykor ugyebár napsütést is.

Hála égnek a melegről és a napsütésről nem kell lemondanunk, szóval mondhatjuk úgy, hogy afféle rezsikímélő hét jön Magyarországon. Maradjunk annyiban, hogy a fűtést még nem kell bekapcsolni. Az Időkép arról számolt be, hogy hétfőn azért csípős reggelre ébredhetünk, különösen Magyarország északkeleti felén, ahol többfelé 5 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. A hajnalok keddtől jóval enyhébbek lesznek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden szakadozott frontfelhőzet mellett hosszabb-rövidebb napsütésre is lehet számítani. Helyenként előfordulhat kisebb eső, záporeső, szóval nem szabad otthon hagyni az esernyőt. Ide kattintva tudjuk követni az Időkép elő radartérképét, ami megmutatja, hol van éppen zivatart Magyarországon.

Kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul, hajnalban pedig 5-11 fok között ingadozhat a hőmérséklet.

Szerdán a gomoly- és fátyolfelhők mellett hosszabb-rövidebb napsütés is várható, és helyenként újra előfordulhat kisebb eső, záporeső. Hajnalban pára- és ködfoltok képződhetnek. Az északi, északkeleti szél csak néhol élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, de az északi völgyekben hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Csütörtökön a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütés valószínű, számottevő csapadék nem várható. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. Az északi, északkeleti, majd a Dunántúlon a délkeleti szél időnként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között valószínű, azonban a szélvédett, kevésbé felhős tájakon hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Pénteken több-kevesebb napsütés is lehet, de nyugat, északnyugat felől fátyolfelhőzet, majd vastagabb felhőzet is érkezik. Nagyobb eséllyel az északnyugati, északi országrészben helyenként előfordulhat eső, zápor. Hajnalra ködfoltok képződhetnek. Észak-Dunántúlon megélénkülhet a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 5 és 11 fok között alakul, az északi völgyekben azonban hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet várhatóan 14 és 20 fok között lesz.

Szombaton a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában több órára kisüthet a nap. Nagyobb eséllyel az északkeleti országrészben néhol előfordulhat eső, zápor. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. Néhol megélénkülhet a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.

Vasárnap változóan felhős időre van kilátás, több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat eső, zápor. Hajnalra több helyen is képződhet köd. Néha megélénkül a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között lehet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás