promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: a jégdarazápor és a szél még uralkodhat néhány helyen, de aztán rezsikímélő idő tart felénk
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kellemetlenebb őszi idő eltűnik egy időre Magyarországon, és jön a vénasszonyok nyara.

Eddig nem mutatta túl szép oldalát az ősz, sőt, szeptemberben volt olyan hideg, hogy sok helyen a lakók kérték, hogy kapcsolják be a fűtést.

Persze örüljünk ebben az esetben, hogy Magyarországon csak ilyen dolgokkal kell foglalkoznunk, ha időjárásról van szó, mivel a világ túlsó végén közben beindult a hurrikánszezon. Itt nemsokára fellélegezhetünk, mivel jön egy kis vénasszonyok nyara, és a rezsikímélő időjárásnak most elég sokan örülni fognak.

Ma ugyebár elég erőteljes szelet jósolt az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Kisalföldön, a Dunántúl magasabban fekvő területein, illetve a Balaton környezetében fordulhatnak elő 70 km/h körüli széllökések, de estére ez teljesen le fog csendesedni.

Délután az északkeleti területeken (leginkább Szabolcsban, esetleg Hajdú-Bihar keleti részén) a záporok mellett egy-egy zivatar is kialakulhat. Az erősebb cellákat jégdarazápor kísérheti, este viszont már csendesség lesz.

Kedden többnyire unalmas lesz az időjárásunk, de valószínűleg ennek a többség igazán fog örülni, mivel sok napsütésre lehet számítani. Egy-egy futó zápor csak néhol alakulhat ki Magyarországon. Az északnyugati szél nagy területen lesz élénk és időnként erős lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között várható, a Dunántúl nyugati felén valószínűek a magasabb értékek.

Aztán ahogy az Időkép is beszámolt róla, szerdán érkezik az igazi vénasszonyok nyara. Ide kattintva meg is lehet tekinteni, miképp érkezik meg a meleg levegő.

A reggelek még hűvösek lesznek, de a legmelegebb tájakon bőven 20 fok fölé kúszik a hőmérséklet napközben, és a hétvégére is száraz időt jósol a meteorológia.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás