promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: ismét jön az igazi pokol Magyarországon – Mutatjuk a térképet, hogy mire kell számítani
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Persze sokan biztosan örülnek neki, hogy igazi kánikulával búcsúzik augusztus utolsó hétvégéje.

Bár voltak záporok, zivatarok, de ezek nem túl sokat segítettek az aszályon. Magyarországon a mostani nyár igazán száraz volt, és augusztus utolsó hétvégéje is kánikulával fog búcsúzni. Melegszik a légkör, és már egyre több helyen fog 30 fok fölé kúszni a hőmérséklet.

Ettől még kialakulhatnak záporok, zivatarok, de ezek a hőmérsékletet nem igazán fogják lenyomni. Ide kattintva meg tudjátok nézni az Időkép térképét, ami mutatja, hogy Magyarország egyes részein miképp alakulnak majd a maximumok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma este a csapadékgócoktól elköszönhetünk, mivel a gomolyfelhők többsége összeesik, és általában derült vagy gyengén fátyolfelhős időre számíthatunk. Főként a nyugati, délnyugati megyékben képződhet ködfolt, illetve rétegfelhőzet. A légmozgás gyenge lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között várható.

Pénteken a ködfoltok feloszlása után többórás napsütés várható, majd délelőttől erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. A magasra törő gomolyfelhőkből elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Eközben a Dunától keletre túlnyomóan napos, csapadékmentes idő valószínű. Jellemzően mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés csak zivatar körül lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között alakul.

Ide kattintva néha érdemes ránézni az Időkép élő radartérképére, hogy hol alakulhat ki zivatar éppen.

Az Időkép előrejelzése szerint vasárnap Magyarországon már több helyen is kialakulhatnak záporok, zivatarok. A hét utolsó napján zivataroktól függetlenül is többfelé megélénkülhet a nyugati, északnyugati szél. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás