promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kedden pokoli hőség vár ránk, és már azt is látjuk, mikor tetőzik az újabb hőhullám, és mikor jön egy hidegfront
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kultúrnövényeknek már mindegy, az állományok így is siralmas képet mutatnak.

Hétfő estétől a gomolyfelhők összeesnek, többnyire kiderül az ég, de – elsősorban a keleti megyékben – maradhatnak felhősebb körzetek. A záporok, zivatarok az éjféli órákra mindenütt lecsengenek. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad, Sopron térségében az éjszaka második felében megélénkül az északnyugati szél – adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20 fok között várható, de a hidegre érzékeny helyeken hűvösebb lehet.

Kedd reggeltől napos idő várható, fátyol- és erőteljes gomolyfelhő-képződéssel. Záporok, zivatarok elszórtan alakulhatnak ki. A nyugatias szél több helyen megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá is fokozódhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 37 fok között valószínű.

Nem sok jót ígér az agrometeorológia sem, hiszen a csapadékhelyzet nem javul hazánkban, csak romlik. Az elszórt záporok kevés esőt és azt is csak kis területre hoznak, így az aszály tovább súlyosbodott. A napraforgó és kukorica állományok jellemző állapota elkeserítő képet mutat.

A folytatás sem ígér sok jót, pedig már a repce vetéséhez kellene a magágyat előkészíteni, de csapadék továbbra is csak alig, elszórt záporok formájában érkezik. Ráadásul újabb hőhullám előtt állunk, mely előreláthatólag csütörtökön tetőzik majd.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás