promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fordulat jön az időjárásban, a hidegörvény durván belerondít a hétvégébe
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A hidegörvény miatt ez fog történni a hétvégi időjárásban.

A hét közepén Magyarország felett megjelent hidegörvény továbbra is térségünkben kavarog, és ez alaposan befolyásolni fogja a hétvégi időjárást.

Péntek éjszaka a gomolyfelhők nagyobb része összeesik, de fátyolfelhőzet marad felettünk, illetve hajnalra a Dunántúl délnyugati része és az északi határ mentén erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Hajnaltól néhol zápor, zivatar a délnyugati határvidéken nem zárható ki. Egy-egy élénk széllökés továbbra is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 19 fok között várható, de a hidegre érzékeny északi völgyekben ennél pár fokkal hűvösebb lehet az idő.

Szombaton délnyugaton és az északi megyékben közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, ott kevesebb, míg másutt a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható. Főként az északi megyékben és a délnyugati határ mentén valószínű helyenként zápor, zivatar, másutt kicsi a csapadék esélye. Az északi szél megélénkül, kevés helyen meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 28 és 32 fok között alakul, de a felhős délnyugati és északi határ mentén ennél több fokkal hűvösebb idő valószínű.

Vasárnap a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütés várható, de egyes részeken időszakosan jobban összeállhatnak a felhők. Az ország nagyobb részén nem várható csapadék, azonban elszórtan kialakulhat záporeső, zivatar. Az északi szél főként a Nyugat-Dunántúlon megélénkül. A hajnali 11, 20 fokról délutánra többnyire 28 és 32 fok közé melegszik fel a levegő, de a tartósabban felhős tájakon ennél pár fokkal hűvösebb maradhat az idő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás