promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hidegörvény tart Magyarország felé, már azt is tudjuk, mikor ér ide és mit hoz magával a jövő héten - heti időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hidegörvény közeleg felénk.

Az OMSZ heti jelentése szerint egy hidegörvény tart Magyarország felé, ami hazánk időjárását nagyban alakítani fogja. A jövő heti előrejelzés szerint marad a mérsékelt meleg idő, több helyen is kialakulhatnak záporok és zivatarok.

Vasárnap éjszaka gyengén és erősen felhős területek, időszakok egyaránt várhatók, főleg délkeleten lehetnek kevésbé felhős vidékek. Helyenként kialakulhat zápor, egy-egy zivatar, nagyobb eséllyel a Dunántúlon. A Nyugat-Dunántúlon az északnyugati, a Dunától keletre az északkeleti szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között valószínű, de az északi völgyekben és a homokhátságokon ennél hűvösebb lehet a hajnal.

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de erősebben felhős területek, illetve időszakok is várhatók. Szórványosan előfordulhat záporeső, zivatar, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és a keleti megyékben. Az északi, északkeleti szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 33 fok között alakul, de nyugaton hűvösebb is lehet.

Kedden a gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütésre számíthatunk. A Dél-Dunántúlon egy összeáramlási vonal mentén helyenként, valamint a Tiszántúlon elszórtan várható zápor, zivatar. Több helyen megélénkül az északi, északkeleti szél, helyenként erős lökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára 14 és 20 fok között alakul, de a kevésbé felhős, szélvédett tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Szerdán érkezhet a hidegörvény a térségünkbe, az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütés valószínű. Elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Élénk, időnként erős lökések kísérhetik az északi, északkeleti szelet. Hajnalra döntően 13 és 20 fok közé, a kevésbé felhős, szélvédett helyeken 13 fok alá hűlhet a levegő. A délutáni órákban 25, 30 fok valószínű.

Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett többfelé erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű. Szórványosan valószínű záporos jellegű csapadék. Időnként megélénkül, északkeleten néhol megerősödik az északkeleti szél. A hőmérséklet hajnalban általában 12, 18, délután 25, 30 fok között alakul.

Pénteken többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Helyi záporok, zivatarok kialakulhatnak. Többfelé élénk lesz az északkeleti, keleti szél. A minimum 12 és 18, a maximum 26 és 31 fok között szóródhat.

Szombaton általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Helyi záporok, zivatarok kialakulhatnak. A keleties szél többnyire mérsékelt marad. A minimum-hőmérséklet 13 és 19, a maximum-hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul. Ugyanilyen idő várható vasárnap is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás