promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: kiderült, mikor jön a lehűlés a hűsítő esővel, és azt is tudjuk, Magyarország mely részein várható először
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hétvégén megérkezik a várva várt lehűlés és eső.

Magyarországon az elmúlt napokban ismét a kánikula és a szárazság uralkodott, de ennek hamarosan vége. Hétvégén ugyanis megérkezik a várva várt hidegfront, ami hűsítő záport, zivatart, és lehűlést hoz magával. Lássuk a részletes időjárás előrejelzést a hétvégére!

Péntek éjszaka az ország legnagyobb részén felhőtlen lesz az ég, de az északnyugati, nyugati határszélen az éjszaka második felében gomolyfelhők képződnek. Csapadék nem lesz. Az Észak-Dunántúlon az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik, másutt gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 21 fok között valószínű, de a hidegre érzékeny részeken ennél hűvösebb, az északnyugati határ mentén enyhébb lesz a hajnal.

Szombaton a sok napsütés mellett intenzív gomolyfelhő-képződés várható, de az északnyugati megyékben több lehet a felhő. Az Északi-középhegységben helyenként kialakulhat zápor, zivatar, emellett a nyugati határ mentén is előfordulhat zápor. A Dunántúlon az északnyugati szél erős lesz, míg a Dunától keletre a délelőtti órákban inkább csak élénk, majd délután már erős, olykor viharos lökések kísérhetik az északkeleti szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 33 és 39 fok között alakul, de az északnyugati megyékben ennél több fokkal hűvösebb is lehet az idő.

Vasárnap a fátyol- és gomolyfelhők mellett hazánk nagy részén számítani lehet többórás napsütésre - a legtöbb az Alföldön valószínű. Átmenetileg erősen felhős területek elsősorban a Dunántúlon, valamint az északi tájakon lehetnek. Nagyobb eséllyel a nap első felében fordulhat elő elszórtan záporeső, zivatar. Az északi, északkeleti szél többfelé erős lesz.

Hajnalban általában 16, 22 fok várható, de a szélvédettebb, hidegre érzékeny vidékeken alacsonyabb értékek is lehetnek. A csúcshőmérséklet 25 és 33 fok között valószínű, nyugaton, illetve északkeleten lehet a hűvösebb, a Dél-Alföldön pedig a melegebb.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás