promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: még a MÁV és a Volánbusz is lépett a pénteken lecsapó rendkívüli hőség miatt
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hétvégéig folyamatosan csak melegebb lesz, így szombaton már ismét 38 fok lehet.

Az országos tisztifőorvos újra elrendelte csütörtök nulla órától szombat éjfélig a harmadfokú hőségriasztást. Ez már a sokadik hosszabb kánikulai időszak Magyarországon, és valószínű, hogy még nem az utolsó.

Az Időkép is felívja a figyelmet, hogy kánikulában ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre, kerüljük a cukros, alkohol- és koffeintartalmú italok fogyasztását! 11 és 15 óra között lehetőleg ne tartózkodjunk a napon a kimondottan erős UV-sugárzás miatt. Akik hajlamosak a leégésre tényleg nagyon figyeljenek ebben az időszakban.

Most a rendkívüli hőség miatt a MÁV-START a budapesti fejpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon oszt majd ásványvizet, míg a Volánbusz a nagyobb forgalmat lebonyolító autóbusz-állomásokon és a megyeszékhelyeken.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint igazán unalmas lesz az időjárásunk. Ma este is száraz idő várható, szél nélkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 22 fok között valószínű.

Pénteken szintén túlnyomóan derült, napos, száraz időre számíthatunk. Elsősorban az Észak-Dunántúlon helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 37 fok között valószínű.

Hétvégéig fokozódik a meleg, szombaton elérhetjük a 38 fokot, majd egy hidegfront zárja az idei harmadik harmadfokú hőségriasztást.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás