promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: mutatjuk, hol lehetnek viharok a hét elején Magyarországon, de aztán ismét jön az, amire sokan vártak
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hétvégre fog megérkezni az igazi kánikula, de a hét első felében még bőven lesznek viharok Magyarországon.

Változó volt ezen a héten az időjárásunk, és egy hidegfrontot is kaptunk a nyakunkba, ami pont a hétvégébe piszkált bele erőteljesen, de azért sokan örültek, hogy kicsit enyhült a hőmérséklet. A termelők pedig annak örültek, hogy enyhült az aszály, mivel végre kelet is kapott az esőből, ahol óriási a szárazság.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, a hét elején Magyarország néhány részén még nem érdemes eltenni az esernyőket. Hétfőn, augusztus első napján azért már sok helyen napos lesz az idő, de az északnyugati megyékben helyenként kialakulhat zápor, zivatar, és többfelé megélénkülhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 12 és 17 fok között valószínű, de a szélcsendes északi völgyekben ennél több fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet nappal 29 és 32 fok között alakul.

Kedden is gomolyfelhős, napos idő várható, de néhol kialakulhat zápor, zivatar. A minimumok általában 14 és 19 fok között alakulnak, de a hidegre érzékeny tájakon 10-13 fok is lehet. A csúcshőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű. Ide kattintva érdemes ránézni az Időkép élő radarképére, mielőtt elindulunk, hogy szükség van-e az esernyőre aznap.

Szerdán és csütörtökön sok napsütés várható, csapadék nélkül. Szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet általában 15 és 20 fok között lesz, de a hidegre érzékeny tájakon 12-14 fok is lehet, délutánra 29 és 34 fok közé melegszik fel a levegő. Csütörtökön a hajnali 14-21 fokról, délután 30-35 fokig emelkedik a hőmérséklet. Innentől hétvégére már vissza fog térni az igazi kánikula.

Pénteken is alapvetően napos, száraz idő várható, de északnyugaton kialakulhatnak záporok, zivatarok. A leghidegebb órákban 15-22 fok lesz. A csúcsértékek 32 és 37 fok között alakulnak.

Az Időkép térképét ide kattintva érjük el. Lehet is látni, hogyan fog alakulni a hőmérséklet Magyarország különböző részein.

Szombaton a napsütés mellett nagyobb területen válhat erőteljessé a gomolyfelhő-képződés, és alakulhatnak ki záporok, zivatarok, de területi átlagban jelentős csapadéknak kicsi az esélye. Több helyen megélénkülhet, megerősödhet a szél is. A hajnali 16 és 23 fokról délutánra 30 és 37 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap is több órára kisüt a nap, de nagyobb területen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Területi átlagban viszont jelentős csapadéknak kicsi az esélye. A szél több helyen megélénkülhet, néhol megerősödhet. A hajnali 15 és 22 fokról délutánra 27 és 32 fok közé melegszik fel a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás