promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: jégesővel érkezik a hidegfront - mutatjuk, hol fog lecsapni
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Végre megérkezik a hidegfront, ami nemcsak záporokat és zivatarokat, de jégesőt is hoz magával.

Mindenki használja ki az utolsó napos, száraz órákat, mert nemsokára megérkezik Magyarországra a régóta várt hidegfront, ami nagyobb mennyiségű csapadékot is hoz majd magával. Azonban nem csak záporokra és zivatarokra, de jégesőre is kell számítanunk. Lássuk a részletes időjárás-előrejelzést a hétvégére!

Péntek éjszaka az északnyugat felől érkező hidegfront hatására az ország északnyugati részén erősen megnövekszik a felhőzet, és ott egyre nagyobb eséllyel várható eső, zápor, zivatar. Az ország többi részén fátyolfelhőkre, illetve képződő gomolyfelhőkre számíthatunk, amelyekből főként az Északi-középhegység térségében, hajnalban pedig a Duna-Tisza közén képződhet zápor, zivatar. A Dunától keletre a keleti szél jobbára mérsékelt marad, míg a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatar környezetében is előfordulhat erős, akár viharos széllökés. Hajnalra 14 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet, az alacsonyabb értékeket a hidegre érzékeny helyeken mérhetjük.

Szombaton az átvonuló front hatására nyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, esőre, záporra, zivatarra pedig több hullámban számíthatunk. A zivatarokat intenzív csapadék, illetve jégeső is kísérheti. A késő délutáni, esti órákra a csapadéktevékenység a keleti országrészre szorul vissza, a Dunántúl nagy részén pedig felszakad a felhőzet, és legfeljebb elvétve lehet kisebb zápor, esetleg zivatar.

Az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként meg is erősödik, de zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 23 és 33 fok között alakul, kelet felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket. A keleti határvidéken 34, 35 fok sem zárható ki.

Vasárnap a hidegfronti felhő- és csapadékzóna hajnalra elhagyja az északkeleti megyéket is, de mögötte az ország északkeleti harmadában-felében ismét erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és ott többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Másutt többórás napsütés lesz, de gomolyfelhők képződnek, amelyek az erőteljes magassági áramlásnak köszönhetően gyorsan vonulnak majd, és időszakosan össze is állhatnak. Sokfelé megerősödik, a középső országrészben és a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 17 és 19 között alakul, de a szélvédett délnyugati és északkeleti részeken több fokkal hidegebb is lehet. A csúcsérték többnyire 24 és 29 fok között alakul, de a tartósabban felhős, csapadékos északkeleti harmadban csupán 20 fok körül marad.

Az alábbi videóban megtudhatjátok, hol és mikor kell jégesőre számítani, ugyanakkor a jövő heti kánikuláról is hallhattok előrejelzést:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás