promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: egy rendkívüli hidegfront rontja majd el a kedvünket – Mutatjuk, hogy hol kell zivatarra készülni Magyarországon
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Magyarország felé tartó hidegfrontnak van egy különlegessége.

Ha az ember látja leírva a hidegfront kifejezést, akkor rögtön nagy viharokra gondol, mivel ez a legtöbbünkbe belénk van kódolva. A Magyarország felé tartó front most rendkívüli, mert inkább szelet fog hozni magával, mint csapadékot. Természetesen az erős szél is kellemetlenné tudja tenni a hétvégét.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a ma éjszaka második felétől az északi, északkeleti megyékben szakadozott felhőzet jelenik meg, ezeken a tájakon zápor, zivatar előfordulhat. Az Észak-Dunántúlon északnyugatira fordul és megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A hajnali hőmérséklet 16, 23 fok között alakul.

A hidegfront holnap hajnalban északnyugat felől lép be Magyarországra, a felhőzet pedig délkelet felé halad, eközben tovább szakadozik, vékonyodik, ezért sok napsütés várható.

A déli, kora délutáni órákig az északkeleti, keleti megyékben képződhet, illetve a nyugati határvidékre sodródhat be zápor, zivatar.

A szél északnyugatira fordul, és többfelé kísérik élénk, helyeként erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26, 32 fok között várható, az Alföld délkeleti részén 33, 34 fok is előfordul.

Az Időkép arról számolt be, hogy szombaton a naposabb délelőttöt követően északnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, egy újabb hidegfrontnak köszönhetően egyre többfelé feltámad az északnyugati szél. Ekkor is csupán kevés helyen, leginkább délnyugaton fordulhat elő egy-egy zápor, esetleg zivatar.

Vasárnap már sehol sem várható zápor, zivatar. Kissé szeles, de napos időre van kilátás.

Ettől függetlenül ide kattintva nem árt néha ránézni az Időkép radarjára, és rögtön fogjuk tudni, hogy hol van éppen zivatar.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás