promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Frissítő eső robog Magyarország felé, és már tudjuk, hol fog lecsapni - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időjárásra lehet számítani az elkövetkező napokban Magyarországon.

Az elmúlt napokban a kánikula kissé visszavonulót fújt, és mindenki egy kicsit fellélegezhetett a hirtelen ránk szabaduló nyártól, bár nagyon sokan biztos, hogy imádták a 40 fok körüli csúcshőmérsékleteket. Az elmúlt napokban kissé lehűlt a levegő, de már sejteni lehet, hogy mikor kezd újra felmelegedni az idő, és mikor tér vissza újra a kánikula.

Az Időkép előrejelzései szerint kedden gomolyfelhők takarhatják el az eget, miközben záporok és zivatarok északkeleten fordulhatnak elő Magyarországon. Az északnyugati szél élénk lesz, hajnalban még 8-15 fokot mérhetünk, délután pedig 23-27 fokig kúszik majd fel a hőmérséklet.

És szerdán intenzív melegedés kezdődik. Napközben már 25-32 fokot mérhetünk, azonban az ország keleti felén majd néhol kisebb esőre és záporra is számíthatunk majd. Az Időkép előrejelzései szerint csütörtökön tovább melegszik az idő, és visszatérhet az igazi kánikula is. Délután akár 35 fokot is mérhetünk Magyarország egyes területein.

Közben az Időkép csapata elképesztő felvételeket is mutatott a Tiszáról, hiszen pénteken döntött negatív rekordot a Tisza vízszintje Szolnoknál, -281 centimétert mutatott a mérce. A lap arról is beszámolt, hogy a Tisza számára a Kiskörei-víztározó szabályozásával igyekeznek biztosítani a szükséges vízellátást, elkerülve ezzel, hogy a halállomány jelentősebb károsodást szenvedjen, illetve hogy a lakosság számára vízkorlátozást kelljen bevezetni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás