promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: hátborzongató felhők – kövesd merre tart a vihar Magyarországon
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ausztria irányából érkezett meg a zivatar Magyarországra.

Az Időkép beszámolója szerint a vihar Vas és Győr-Moson-Sopron megyénél lépett be Magyarországra. Körmendnél egy igazán látványos és persze hátborzongató peremfelhőt is láthattak az ott élők.

A legnagyobb felhőszakadás az Időkép automata mérőhálózata szerint Radóckölkedet érintette - itt rövid idő alatt 30 mm csapadék hullott le.

Ide kattintva érdemes követni az élő radarképet, hogy tudjuk, mikor kaphatunk a nyakunkba egy kiadós esőt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul ma éjszaka. A hidegfront megmozgatja felettünk a légkört, de már eléggé gyengülőben van.

Pénteken a középső és keleti országrészben jobbára közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Nyugat felől napközben egyre több helyen felszakadozik, csökken a felhőzet, a Nyugat-Dunántúlon már hosszabb időre is kisüthet a nap.

Szórványosan előfordul zápor, zivatar, nagyobb számban a középső országrészben. Az északi, északnyugati szelet főleg a Dunántúlon erős, helyenként viharos lökések kísérik, de zivatarban is viharossá fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között valószínű.

 [[vid2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás