promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: itt kell jégesőre és viharos szélre számítani Magyarországon – mindent felborít a hidegfront
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Dunántúlon már abszolút visszaesett a hőmérséklet, és több helyen van vihar az országban.

Magyarországot is elérte a hidegfront, és már most sok helyen van zivatar. Ide kattintva nem árt figyelgetni az Időkép élő radarját, hogy hol alakul ki felhőszakadás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hullámzó hidegfront estére eléri a keleti megyéket is, ott is több helyen lehet zápor, zivatar. Ami nem túl jó hír, hogy akár heves zivatar is kialakulhat erősen viharos széllökésekkel, jégesővel.

A front mögött szerdára az Alföld legnagyobb részén is visszaesik a hőmérséklet és a 30 fok feletti csúcsérték már ott sem lesz jellemző. A hét második felében tartós északnyugati áramlással változó nedvességtartalmú, az átlagosnál hűvösebb léghullámok érkeznek fölénk.

Ma éjszaka tehát a északkeleti tájakon lehet vihar. Szerdán is lehet számítani elszórtan zivatarra a késő délelőtti óráktól - nagyobb eséllyel az Északi-középhegységben, az Alföld középső és keleti részén, illetve az Alpokalján. Ezekhez a cellákhoz jégeső, és viharos széllökés is társulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul. Szerdán a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű, a magasabb értékeket délkeleten, az alacsonyabbakat északnyugaton mérhetik.

Ahogy jeleztük, a frontátvonulás viharos szelet is hoz magával, szóval erre is fel kell készülni. Az Időkép szerint 60-70 km/órás lökések is előfordultak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás