promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: nem egy, hanem rögtön két hidegfront pancsolhat be a kánikulának – ezen a napon tör be Magyarországra az első
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A hidegfront miatt egy picit hűvösebb levegő áramlik majd Magyarországra, és fel kell készülni az erős zivatarokra is.

Megérkezett az, amit nem igazán szeretünk a nyárban, és ez az első komolyabb hőhullám. Amikor már a 40 fokot súrolja a hőmérséklet, azt a strandon se nagyon lehet kibírni. A hőség mellé néhány erősebb zivatar csapott le Magyarországra – keleten például, fákat csavart ki a szél a pénteki vihar.

A harmadfokú hőségriasztás hétfőig van érvényben, aminek egy közeledő hidegfront fog majd véget vetni. Lássuk, hogy mikor hozhat egy kis felfrissülést. Nem árt figyelni az Időkép radarját is ide kattintva, mert viharok is lecsaphatnak Magyarországra.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn többnyire derült, napos idő várható. Délután az Alpokalján és a Kisalföldön fordulhat elő zápor, zivatar. Az Észak-Dunántúlon zivatarok környékén a szél is megerősödhet, viharossá fokozódhat. A minimumok jellemzően 15 és 22 fok között alakulnak, de a hidegre érzékeny helyeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 32 és 38 fok között valószínű.

Kedden több-kevesebb napsütésre is számítani lehet, de ekkor már egy hidegfront szakadozott felhőzete vonul át az ország felett. A Dunántúlon többfelé, másutt elszórtan valószínű zápor, zivatar. A szél többfelé is megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A hajnali 14-23 fokról délutánra a Dunántúlon 26-31, máshol még 30 és 38 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán sok napsütés valószínű. A nap első felében az ország keleti harmadán fordulhat elő zápor, zivatar. Zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-21, a legmagasabb hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Csütörtökön egy újabb hidegfront szakadozott felhősávja vonulhat át az ország felett. Emellett az ország nagy részén több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Elszórtan valószínű eső, zápor. A szél sokfelé megélénkül, időnként megerősödik. A hajnali 12-18 fokról, délután 26-32 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken a napsütés mellett helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A szél sok helyen megerősödik, zivatarban viharossá fokozódhat. A minimumhőmérséklet általában 12 és 19, a maximumhőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Szombaton több helyen várható záporeső, zivatar. Sok helyen megerősödik, zivatarban viharossá fokozódik a szél is. Hajnalban 9 és 17, délután 23-30 fokos értékekre kell készülni.

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellet szórványosan kialakulhat zápor, zivatar. A szél is sok helyen megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. A minimumok 8 és 15, a maximumok 20 és 26 fok között alakulnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás