promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: 40 fok felé kúszik a hőmérséklet Magyarországon? Lesz eső a Forma-1-es Brit Nagydíjon? Most mindenre választ kapsz
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Silverstone-ban természetesen jóval elviselhetőbb lesz az idő, mint Magyarországon.

Nincs menekvés, mert folyamatosan kúszik az egekbe a hőmérséklet. A nap szinte perzsel Magyarországon, így nagyon óvatosnak kell lenni, ha kitesszük a lábunkat a házból. Igyunk elég folyadékot, és egy kalap sem árt, hogy ne kapjunk napszúrást. Aki hamar le tud égni, annak pedig a naptejet is érdemes bevetnie.

Sajnos a később érkező front sem hoz majd nagy megváltást. Persze még az előtte lévő napokat is túl kell élni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma este derült vagy gyengén felhős lesz az ég, késő estét követően sehol sem lesz csapadék. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 17 és 23 fok között alakul.

Pénteken a Dunától keletre erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. A késő délutáni óráktól a Dunától keletre szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. Este hidegfront érkezik, melynek hatására a nyugati megyékben átmenetileg megnövekszik a felhőzet, ekkor már ott fordulhat elő zápor, zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 39 fok között valószínű.

Közben június 29-én a napi melegrekord Dévaványán 38,4 fokkal dőlt meg az OMSZ hivatalos mérése alapján. A kánikula erős lesz, de nem fog 40 fok fölé menni a hőmérséklet a héten.

Hétvégén Forma-1 is lesz, és Silverstone-ban jóval kellemesebb lesz az idő, mint Magyarországon. Az Időkép beszámolója szerint a Brit Nagydíjon a kánikula egészen biztosan nem lesz főszereplő. Gyakran lesz szeles az idő, és időnként kisebb eső is meglocsolhatja a pályát.

Arra, hogy leszakadjon az ég, és erősen bekavarjon a Forma-1-es Brit Nagydíjba elég kevés az esély. A hőmérséklet ott 19 és 22 fok között valószínű.

A versenyzői bajnokságot jelenleg Max Verstappen vezeti 175 ponttal.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás