promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt kell jégesőre és viharos szélre készülni ma Magyarországon – kiadták a figyelmeztetést
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy hidegfront fog lecsapni Magyarországra a mai napon, ami erősen felborítja az időjárásunkat.

Aki ma korán kelt, az kiélvezhette a legkorábbi napfelkeltét, de a legkésőbbi napnyugtára még nem kerül sor. Nyugodt, csapadékmentes éjszaka jellemezte Magyarország időjárását, így semmilyen kellemetlen dologgal nem lehetett találkozni hazánkban – még a légmozgás is mérsékelt volt.

Ahogyan azonban az Időkép is beszámolt róla, egy hidegfront fog lecsapni Magyarországra, ami miatt hirtelen 8-10 fokot eshet vissza a hőmérséklet. Megint a Dunántúlon élők fognak nagyobb zivatart a nyakukba kapni. Ide kattintva érdemes követni a radart, hogy mikor közeledik felénk a vihar.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ki is adta a figyelmeztetést. A zivatarok északnyugat felől érkeznek majd meg, melyek az Észak-Dunántúlon rendszerbe szerveződhetnek. A zivatarrendszer várhatóan fokozatosan gyengülve halad keleti, délkeleti irányba. Az esti órákra erejükből veszítve átterjednek a zivatarok a Dél-Dunántúlra, a főváros térségére, illetve az ország középső harmadára is.

A hevesebb cellákhoz - kiemelten az Észak-Dunántúlon - viharos (általában 60-90 km/h, de néhol akár 90 km/h feletti) kifutószél, jégeső (~ 2-3 cm), kisebb eséllyel felhőszakadás (rövid idő alatt ~ 25-35 mm csapadék) társulhat.

Csütörtökről péntekre virradó éjszaka kisebb számban a keleti, északkeleti országrészben is előfordulhatnak még zivatarok.

Pénteken a hajnali 13, 19 fokról délutánra 24 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton már sok napsütés várható fátyolfelhők és nappal képződő gomolyfelhők mellett, amelyekből csapadék nem lesz. Helyenként megélénkül az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet hajnalban általában 10, 16, délután 25, 30 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás