promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az időjárás kegyetlenül belerondít a pünkösdi hosszúhétvégébe
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Felfájást és egyéb kellemetlenségeket is okozhat a hosszúhétvégi időjárás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Magyarországon felemás időjárás lesz a pünkösdi hosszúhétvégén. Péntek estétől délnyugat felől kiterjedt, vastagabb felhőtömb érkezik, ami kelet felé halad, és késő estétől előbb a Dunántúlon záporok, zivatarok is kialakulnak. A csapadéktömbök északkeleti irányba haladva rendszerbe is szerveződhetnek. Helyenként felhőszakadás is előfordulhat. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, de zivatarok környékén átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13, 19 fok között, északkeleten néhol 10 fok körül alakul.

Szombaton a nap első felében a középső, majd egyre inkább csak a keleti megyékben lehet felhős idő, és itt alakulhat ki zápor, zivatar. Ezzel együtt nyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, legkésőbb a keleti határszélen - hozzávetőlegesen a déli órákban - is kisüt a nap. Napközben újra gomolyfelhők képződnek, amelyekből szórványosan alakul ki helyi jelleggel zápor, zivatar. Az északnyugati szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 32 fok között valószínű.

Vasárnap általában napos időre számíthatunk kevés felhővel. Délutántól a nyugati országrész fölé vastagabb felhők sodródhatnak, ott estétől zápor, zivatar már kialakulhat. Az északi szél megélénkül, az északkeleti megyékben erős széllökés is lehet. A hőmérséklet hajnalban általában 13, 18 fok között alakul, de az északi völgyekben 10, 12 fok is lehet. Délután 25, 30 fok várható.

Részletesebb időjárás-előrejelzés az alábbi videóban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás