promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: érkezik a 30 fok, aztán később a vihar – talán már kitaláltad melyik napon, de ha nem, akkor segítünk

Időjárás: érkezik a 30 fok, aztán később a vihar – talán már kitaláltad melyik napon, de ha nem, akkor segítünk

Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc

Persze akár holnap is kaphatunk a nyakunkba egy kis zivatart. Lássuk, hogy Magyarország melyik részén kell rá számítani!

A mai naptól bizony beindult a meteorológiai nyár Magyarországon. Egyre jobb lesz az idő és a hőmérséklet, de azért az a fránya hidegfront be fog kavarni olykor. Lehűléssel csak a hajnali órákban találkozhatunk, de egy kis esőt és erős szelet fogunk kapni a nyakunkba.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Északnyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, de a Tiszántúlon végig derült vagy fátyolfelhős lesz az ég. Az éjféli óráktól előbb az északnyugati határnál, később a Dunántúl más részein is több helyen alakulhat ki zápor, zivatar.

Csak a zivatarok közelében lehet erősebb a szél, máshol teljesen mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 11 és 16 fok között valószínű. Ide kattintva találjátok a radart, ahol élőben lehet figyelni, hogy hol alakul ki a hazánkban zivatart. 

Csütörtökön Dunától keletre már csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. A déli, kora délutáni órákban legkésőbb a keleti megyékben is már szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és általában sok napsütés várható gomolyfelhő-képződéssel. Délután néhol - nagyobb számban a déli, délnyugati megyékben - alakulhat ki zápor, zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul, szóval tényleg nyárias lesz.

Az Időkép közben az előrejelzésében arról ír, hogy szombatra virradóan nyugat felől kiterjedt zivatartevékenység kezdődhet Magyarországon. Tehát ha minden igaz, akkor pont a hétvégén kaphatunk a nyakunkba néhány kialakuló vihart. Ezt persze még ne vegyük száz százalékosra.

Pénteken sok napsütésre készülhetünk, a délután második felében érkezhet a Dunántúlra nyugat felől több felhő, de számottevő csapadék nem várható. Néhol itt már a 33 fokot is elérheti a hőmérséklet majd.