promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: vagy imádni, vagy gyűlölni fogod ezt a nagy bejelentést
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A hét elején még érezni lehet majd a hidegfront hatását, de aztán a nyakunkba kapjuk a hőséget.

A héten egy hidegfont borította fel Magyarország időjárását. Heves zivatarok, szupercellák, és sajnos rengeteg kár. A péntek éjjeli vihar például még egy templomtornyot is ledöntött.

Az Időkép olvasói sok képet küldtek be az esetről, és lehet látni azt is, hogy milyen károkat okozott még a hatalmas erővel lecsapó zivatar.

A hidegfront szép lassan elköszön tőlünk, és napról napra melegebb idő köszönt be a jövő héten. Ez sokaknak nem lesz jó hír, mivel a 30 fok feletti hőmérséklettől sokan falra másznak. A kánikula hétvégére köszönt be az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Hétfőn az ország nagy részén számítani lehet néhány órás napsütésre. Helyenként előfordulhat eső, zápor, nagyobb eséllyel az ország délkeleti térségében. Estétől a délkeleti határ közelében egy-egy zivatar sem kizárt. A leghidegebb órákban 5 és 12 fok között alakul a hőmérséklet. A csúcsértékek 19 és 25 fok között várhatók, a tartósabban borongós tájakon lesz hűvösebb.

Kedden általában sok lesz a napsütés. Estig legfeljebb délen, délnyugaton, ezt követően viszont nyugat felől egyre többfelé várható zápor, zivatar. A szél helyenként élénk, zivatarok környezetében akár viharos is lehet. A hajnali 7-14 fokról délutánra 23-28 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán, június elsején a hajnali órákban még a keleti országrészben lehetnek záporok, zivatarok, majd délelőtt arrafelé is csökken a "csapadékhajlam". Emellett jellemzően sok lesz a napsütés. Többfelé megélénkülhet, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat a szél. Hajnalban 10-17, a délutáni órákban 24-29 fokot mérhetnek.

Csütörtökön és pénteken is sok lesz a napsütés. Csütörtökön még előfordulhat néhol zápor, zivatar, pénteken nem valószínű csapadék. Csütörtökön a minimumok 11 és 18, a maximumok 26 és 31 fok között várhatók. Pénteken a hajnali 13-20 fokról 28 és 33 fok közé melegszik fel a levegő.

Szombaton és vasárnap a napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Egyre nagyobb eséllyel alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik a szél is. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 14 és 21, a legmagasabb 29 és 34 fok között várható. Vasárnap a hajnali 16-23 fokról délután 26-35 fokig melegszik a levegő.

 [[cikk2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás