promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: kiadták a riasztást, Magyarországot már elérte a brutális zivatarlánc – itt kell jégesőre és viharos szélre számítani
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Heves viharok fogják jellemezni a szerdai nap további részét, de mutatjuk azt is, hogy mire kell számítani csütörtökön.

Hidegfrontot jósolt már a meteorológia, ami már meg is érkezett Magyarországra. Az Időkép radarján ide kattintva követni is tudjuk az útját.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ki is adta a figyelmeztetést a heves zivatarok és a viharos szél miatt.

Nyugat felől már meg is érkezett a zivatarlánc, és bekebelezte a határt. Leginkább az ország déli felén (a Dél-Dunántúlon, valamint az Alföld déli és középső területein) heves zivatarok kialakulása is várható, a zivatarok akár rendszerbe is szerveződhetnek.

Ezek mellé erősen viharos, akár 90-100 km/h-t elérő szélrohamok várhatóak. Bizonyos területeken nincsen kizárva a jégeső sem (akár 2-3 cm) és az intenzív csapadékhullás (15-25 mm). A zivatarok az esti, éjszakai órákban kelet felé haladnak, az Alföldön, északkeleten még csütörtök hajnalig is kitarthat a zivatartevékenység.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 17 fok között valószínű, a hidegre hajlamos, szélvédett völgyekben ennél hidegebb is lehet.

Csütörtökön már napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, csapadék pedig nem valószínű. Az északnyugati szél az ország északkeleti felén megerősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között várható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás