promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: hidegrekord után forróság – érkezik a legmelegebb nap, majd utána egy hidegfront
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Aki hajnalban kelt útnak, annak érdemes volt felvennie a nagykabátot.

Az Időkép számolt be róla, hogy megdőlt a május 19-ére vonatkozó országos hidegrekord, bár nem sokkal. Az OMSZ adatbázisa szerint 1952-ben -1,1 fok volt, amit Fügödön mértek. Az új rekordot innentől Zabar tartja, ahol reggel -1,2 fokig hűlt le a levegő.

Fotón lehet is látni, ahogy le van fagyva teljesen az egyik autó szélvédője.

A hideg hajnal után érkezik a legmelegebb nap. Pénteken újra 30 fok felett alakul a hőmérséklet az ország nagyobb részén.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hajnalban általában 5 és 12 fok közé hűl le a levegő. Pénteken napos idő lesz a jellemző, kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Az északnyugati területeken kis eséllyel egy-egy zápor, zivatar is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Az Időkép térképén még lehet is látni, hogy a Dunántúlon lesz a legmelegebb. Az UV-sugárzás a déli órák környékén erős, néhol már nagyon erős fokozatot érhet el szóval nem árt vigyázni.

A Balaton és a Velencei-tó hőmérséklete is átlépte a 20 fokot. Partközelben délutánra 23 fokot is elérhet a víz hőfoka. Szombatra azonban sajnos újabb hidegfrontot jósolnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás