promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hidegörvény robban be Magyarországra, amit magával hoz, arra kevés időnk maradt felkészülni - részletes időjárás-előrejelzés!
Borítókép:  Profimedia - Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szerdán nagyot változik hirtelen az időjárás, Magyarország kettészakad.

Már azt gondoltuk volna, hogy az elkövetkező napokban kevesebb csapadék jön majd, miközben több napsütés is érkezik, ám úgy tűnik, hogy reményeink szertefoszlani látszódnak, hiszen egészen másmilyen időjárásban lehet majd részünk Magyarországon. Az Időkép előrejelzései szerint ugyanis szerdára hidegörvény hoz majd csapadékot az országba.

Nyugat felől ugyanis egy magassági hidegcsepp húzodik majd Magyarország fölé, amely majd csak csütörtökön fok kivonulni az országból. A hidegcsepp pedig kedvez majd a felhő- és csapadékkképződésnek, így pedig kedd késő estétől egyre többfelé számíthatunk majd esőre és záporokra.

Szerdán napközben elég sok helyen szükség lesz majd arra, hogy előhúzzuk az esernyőinket, északon például végig borongós idő várható, délebbre azonban már szakadozottabb lesz a felhőzet. A csapadék leginkább záporok, az Alföld déli felén pedig zivatarok formájában hullhat alá.

Miközben egyre több helyen feltámad majd az északi, északnyugati szél.

Észak- és Dél-Magyarország között 10 fokos különbség lehet. Míg északon 10-12 fokos maximumok várhatók, addig délkeleten már 20-21 fokos maximumokat is mérhetünk.

Csütörtökig a csapadék térbeli és mennyiségbeli eloszlását illetően lehetnek meglepetések. Mint az Időkép írja, 

a mostani számítások szerint úgy tűnik, csütörtök estig nagy területen hullhat 10, főként az Esztergom-Budpest-Békéscsaba vonal szélesebb sávjában 15, helyenként 20 mm-t meghaladó csapadék. Az intenzívebb záporos, zivataros gócokból pedig lokálisan 30-40 mm is összegyűlhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat videós előrejelzésén mindent térképre vetítve is láthattok:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás