promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: kiterjedt zivatarok csapnak le Magyarországra – mutatjuk mikor kell rá számítani
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hamarosan egy mediterrán ciklon fogja ismét elrontani az időjárásunkat.

A hosszú hétvége után bár elkezdett kicsit melegedni az idő napközben, de többnyire így is őszies a hangulat. Hajnalban erősen le tud csökkenni a hőmérséklet, és a termelőknek Magyarországon be is kellett vetniük mindent, hogy reggeli fagyok ne okozzanak nagyobb károkat a virágzó gyümölcsösökben.

Ma, azaz szerda este legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között alakul, azonban az Északi-középhegység völgyeiben ettől pár fokkal hidegebb, míg vízpartoknál, nagyobb városokban, magasabban fekvő helyeken ettől pár fokkal magasabb értékek is lehetnek. A csapadékra nem kell sehol sem számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön Magyarország délnyugati felén a délelőtti órákban fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a fátyolfelhőzet, így arrafelé általában szűrt napsütés várható, míg északkeleten gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. A csapadéktól még ezen a napon sem kell tartanunk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön nagyon kellemes lesz, mivel 15 és 19 fok között alakul.

Pénteken délelőtt azonban megérkezik Magyarországra egy mediterrán ciklon, ami alaposan fel fog borítani mindent.

A nap nagy részében túlnyomóan borult lesz az ég. Több hullámban várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik. A minimum-hőmérséklet többnyire 2 és 10 fok között alakul, de az északkeleti fagyzugos részeken gyenge fagy is lehet. A maximum 14 és 20 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás