promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: hátborzongató felhőzet érte el Magyarországot – ilyet biztosan nem látsz minden nap
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy úgynevezett görgőfelhővel tört be a hidegfront Magyarországra tegnap, de mutatjuk azt is, hogy mire kell számítani szerdán.

Az Időkép tette fel a videót, ahogy egy úgynevezett görgőfelhő feltűnik Sopronnál. A videó félelmetes, látványos, de tudni kell, hogy a felhőképződmény nem jár veszélyes időjárási jelenséggel, csak kellemetlen dolgokat hoz magával, mint az erős szél.

 Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai éjszaka második felében északnyugat felől egyre több helyen valószínű gyenge eső, zápor, a hegyekben kisebb havazás is lehet. A szél végre veszít erejéből.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +2 fok között alakul.

Szerdán ismét a nyakunkba zúdul egy hidegfront, ami sajnos viharos szelet hoz magával.

A frontfelhőzet kelet felé vonul, mögötte nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, és kevés gomolyfelhő képződhet. Általában többórás, a Tiszántúlon ennél kevesebb napsütés valószínű. Estére, késő estére nagy területen kiderül az ég. Elszórtan lehet gyenge eső, záporeső, délután az északkeleti összeáramlás mentén esetleg zivatar is kialakulhat, az északkeleti határ közelében pedig délelőtt átmenetileg havas eső, havazás sem zárható ki.

Az északnyugati szelet nagy területen erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 13 fok között várható, de a tartósabban felhős Tiszántúlon 4 és 9 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás