promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: elképesztő, hogy mi történt Magyarországon – ez még a meteorológusokat is meglepte
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Északkeleten nem múlt el a tél, míg Magyarország többi részén tombolt a tavasz.

Az Időkép számolt be róla, hogy egy 14 fokos szakadék alakult ki Magyarország két pontja között. Északkeleten a beragadó köd miatt a hőmérséklet sem ugrott nagyot: az ottani területeken 1-4 fok között volt a hőmérséklet, míg az ország többi részén 15-16 fokot is mértek.

Az északkeleti térség tehát kimaradt a tavaszból csütörtökön. Magyarország hőtérképét ide kattintva tudjátok megnézni.

 [[cikk1]]

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma este az északkeleti és a nyugati tájakon (zúzmarás) köd, valamint alacsonyszintű rétegfelhőzet képződhet. Másutt derült, vagy gyengén felhős idő várható. Számottevő csapadék nem valószínű, de a ködös, rétegfelhős tájakon szitálás, esetleg átmeneti ónos szitálás előfordulhat. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban -5 és +3 fok között alakul.

Az éjszaka képződött köd, illetve rétegfelhőzet csak lassan oszlik fel, máshol alapvetően napos idővel indul a péntek. Késő délelőttől északnyugat, észak felől azonban frontális felhőzet érkezik, amelyből kisebb, időszakos eső, záporeső szórványosan előfordulhat. A hegyekben havas eső zápor, hózápor sem kizárt.

Késő estétől északnyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szelet kísérhetik élénk, erős, elsősorban a magasabban fekvő helyeken viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között várható, de a tartósan ködös, felhős részeken pár fokkal hidegebb lesz az idő. Északkeleten például 4-5 foktól ismét nem lesz melegebb.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás