promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Berobban egy melegfront Magyarországra, már tudjuk is, hogy melyik napon érkezik - részletes időjárás-előrejelzés!
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időjárással kell számolnunk.

Az elmúlt időszakban megérkezett az igazi tél, már jó pár napja igazán kemény hajnalokkal kell számolnunk, az utóbb időben pedig Magyarország több részében is többször esett a hó. De vajon folytatódik-e ez az időjárás, vagy jön némi enyhülés a tél közepette?

Vajon milyen időjárás várható 2022 negyedik hetének első felében?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint kedden egy gyenge melegfont alakítja majd az időjárást, de a hajnal még fogvacogtató lesz. Az északkeleti megyékben lehet erősen felhős vagy borult az ég, arrafelé a déli óráktól számolni lehet havazással is. délután az Észak-Dunántúlon lehet gyenge havas eső. Magyarország többi részén cspadékra nem kell majd számítani.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0, +5 fok között alakul, de az északkeleti határnál több fokkal hidegebb idő várható.

Szerdán közepesen, egyes országrészekben pedig erősen lesz felhős az ég. Hószállingózás, kisebb havazás elsősorban a Dunától keletre fordulhat majd elő a nap folyamán.

Csütörtökön egy hidegfront hatására beborul majd az ég, a kevésbé felhős tájakon ezért reggelre zúzmarás köd képződhet. Eleinte északkeleten fordulhat elő kisebb hószállingózás, majd estétől északon és északkeleten lehet számítani vegyes halmazállapotú csapadékra. A nyugati, délnyugati szél időnként megélénkül, néhol meg is erősödik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Youtube-csatornájára feltöltött videós előrejelzésében Magyarország térképére vetítve is láthatjátok, hogy milyen időben lehet részetek majd az ország egyes részein:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás