Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Heti időjárás: akár -15 fok is lehet a következő héten és az északias szél is meg fogja keseríteni az életünket

Heti időjárás: akár -15 fok is lehet a következő héten és az északias szél is meg fogja keseríteni az életünket

Időjárás

Heti időjárás: akár -15 fok is lehet a következő héten és az északias szél is meg fogja keseríteni az életünket

Időjárás

BTP 17:17

Pánikba persze nem kell esni, mert az ilyen erős mínuszok csak a szélcsendes fagyzugokban fordulhatnak elő.

Akadtak olyan helyek, ahol rengeteg hó esett most hétvégén. Nagy kérdés persze, hogy meg fognak-e maradni a hóemberek a jövő héten. Lássuk, hogy mit jósol az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Először is nézzük mi vár ránk hétfőn. A nap folyamán jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Elsősorban a nap első felében fordulhat elő gyenge vegyes halmazállapotú csapadék a nyugati vidékeken. Az északi, északkeleti szél nagyobb területen megélénkül, elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és Bodrogközben erős lökések is kísérhetik. Emellett a keleti tájakon néhol hordhatja is a havat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 1 és 5 fok között alakul.

Kedden tovább javul az idő. Nem valószínű csapadék. Az északi, északkeleti szelet sokfelé kísérik élénk, a Nyugat-Dunántúlon és keleten erős lökések. Hajnalra jobbára -7 és -1 fok közé hűl le a levegő, de a havas, illetve a szélvédett helyeken -10 foknál hidegebb lehet. Kora délután -1, +4 fokot mérhetnünk.

Szerdán a nap második felében érkezhet egy keskeny szétszakadozó felhősáv észak felől. Csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet általában -9 és -4 fok között alakul, de a hóval borított, illetve a szélcsendes helyeken -12, -14 fok sem kizárt. A maximum-hőmérséklet -2 és +2 fok között valószínű.

Csütörtökön is napsütéses idő lesz többnyire, és csapadékot sem kapunk a nyakunkba. A jellemzően nyugati, északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol időnként erős lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet általában -9 és -3 fok között alakul, de a hóval borított tájakon, valamint a szélcsendes fagyzugokban -13, -15 fok sem kizárt. A csúcsérték -2 és +5 fok között várható.

Pénteken többórás napsütésre számíthatunk, majd észak felől több felhő érkezhet. Számottevő csapadék nem várható. Hajnalban ködfoltok képződhetnek. A jellemzően nyugati, északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol erős lökések kísérhetik. Hajnalban -10, 0, kora délután 1, 9 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Szombaton is marad a télies idő. Kisebb vegyes halmazállapotú csapadék előfordulhat helyenként (nagyobb eséllyel az északkeleti országrészben). Az északnyugati, nyugati szelet helyenként erős lökések kísérik. A hajnali -8, +2 fokról 0 és +8 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Borítókép: Profimedia