promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: kegyetlen fagy és havazás tör be Magyarország területére - mutatjuk, hol kell számítani a komoly télre
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezen a hétvégén az ország több pontján is megérkezik az igazi tél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteki jelentése szerint az ország délkeleti felén-kétharmadán dél felől tovább terjeszkedik a felhőzet, miközben a nyugati megyék fölé is érkeznek felhők. Reggelre kevésbé felhős területek már inkább csak a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében maradhatnak, másutt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Késő estétől a Dél-Alföldön hószállingózásra, havazás kezdődik. Jobbára mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -2 között valószínű, de az északi völgyekben néhol -10 fok alá hűl a levegő.

Szombaton az Alföldön és a Dunántúl keleti tájain erősen felhős vagy borult lesz az ég, legfeljebb az északkeleti határ mentén lehet kevesebb felhő. Az Alföldön és az Északi-középhegység keleti felén több helyen várható havazás, a román határszélen napközben havas eső is. Az ország többi részén vékony, szakadozott felhőzet lesz az égen, a Dunántúl északi felén lehet időszakosan több felhő, de számottevő csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul.

Vasárnap az Alföld délkeleti, keleti felében sok lesz a felhő. Másutt a napsütést egyre több fátyolfelhőzet szűri. Napközben és éjszaka elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő néhol kisebb havazás, havas eső, akár gyenge ónos eső is. Hajnalban ködfoltok képződhetnek. A déli, majd északi szél a Kisalföldön megélénkül, másutt gyenge marad a légmozgás. Hajnalra többnyire -8 és -2 fok közé hűl le a levegő, de a hidegre érzékeny tájakon jóval hidegebb is lehet. Délután -2, +5 fok valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás