promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: ekkortól boríthatja fel a hidegfront az időjárásunkat, ami viharos szelet is hoz magával
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ez a hidegfront még csak idézőjeles lesz a hét elő felében.

Érdekesen fog indulni a hét, mivel először hidegfront fogja uralni a hazánkat, aztán jön egy meleg, aztán ismét egy hideg. Fel kell készülni arra is, hogy sokszor nagyon meg fog erősödni a szél. Lássuk, hogy mit jósol az Országos Meteorológiai Szolgálat az előrejelzésében.

Ma este északon fordulhat elő kisebb eső, zápor. Időnként megélénkül a délnyugatira forduló szél, a magasabban fekvő helyeken erős lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +8 fok között alakul.

Hétfőn a nap első felében erősen felhős idő várható, majd észak felől átmenetileg csökken a felhőzet, az északi megyékben így pár órára kisüt a nap. Késő este az Észak-Dunántúlon újra felhőzet-növekedés várható. Helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül, északon meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 14 fok között valószínű.

Kedden Általában közepesen vagy erősen felhős idő valószínű. Az ország északi, északkeleti felén lehet vastagabb a felhőzet, főleg ott fordulhat elő helyenként eső. Éjjel, hajnalban ködfoltok is várhatók. A déli, délnyugati szelet többfelé kísérhetik erős, néhol időnként viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6, a maximum 6 és 14 fok között várható, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, a délnyugati tájakon a magasabb értékeket.

A hét közepén általában közepesen vagy erősen felhős idő valószínű. Több helyen várható eső, záporeső, este, éjjel északnyugaton, illetve a hegyekben néhol havas eső, hó is előfordulhat. A délnyugati, majd északnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős, estétől az Észak-Dunántúlon időnként viharos lökések kísérik. A hajnali órákban 2, 9 fok várható. A csúcsérték általában 6 és 12 fok között alakul, de a déli, délkeleti megyékben 13, 16 fokot is mérhetnek.

Csütörtökön a felhőzet délkelet felé húzódik, este el is hagyja hazánkat, mögötte felhőátvonulások várhatók, gomolyfelhőkkel, hosszabb-rövidebb napsütéssel, estére csaknem mindenhol kiderül az ég. Helyenként előfordulhat zápor, hózápor. Az északnyugati, nyugati szelet többfelé kísérhetik erős széllökések. A hajnali órákban -7, +3 fokot mérhetünk. A csúcsérték általában 3 és 8 fok között alakul.

A hétvége előtt fátyolfelhőzet érkezik fölénk, amely a nap második felében északnyugat felől vastagodhat is. Számottevő csapadék nem valószínű. Hajnalban lehetnek ködfoltok. Többfelé élénk, a Kisalföld térségében néhol erős lökések kísérhetik a déli, délkeleti szelet. A minimum-hőmérséklet általában -7 és +1 fok között alakul, a maximum többnyire 0 és +6 fok között várható.

Szombaton többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Bizonytalan, de szórványosan előfordulhatna csapadék. Inkább hó, de vegyes halmazállapotnak is van esélye. Mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban -8, +1, a délutáni órákban 0, +7 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás