promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: eső, havas eső, hó, mindenre számítani kell szombaton – mutatjuk a részletes előrejelzést
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Abszolút vegyes lesz az időjárás Magyarországon karácsony első napján, de csapadék biztosan sok helyen lesz.

December 24-én egy melegfronti csapadékzóna okozott szeszélyes időjárást. Az északkeleten élők havazásra ébredhettek, míg a Dunántúl északi felén élők ónos esőt kaptak a nyakukba.

Debrecenben például igazán szép havazás alakult ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szenteste csak kevés helyen valószínű gyenge eső. Párásság, foltokban köd képződhet. A déli, délnyugati szél fokozatosan mérsékelődik, hajnalra már csak a magasabban fekvő helyeken maradhat élénk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és +3 fok között alakul, de a déli, délnyugati, kissé szelesebb, magasabban fekvő tájakon 5, 8 fok sem kizárt.

Karácsony első napján marad a hóbortos időjárás. A déli és északi megyékben erősen felhős vagy borult idő ígérkezik, míg a közöttük levő sávban kevesebb felhőre, több-kevesebb napsütésre van kilátás. Délen eső, zápor valószínű, míg északon, északkeleten az esőt délután havas eső, hó, néhol ónos eső váltja fel.

A legtöbb hó Borsodban ígérkezik, arrafelé több centiméter hóréteg is kialakulhat. Eleinte mérsékelt lesz a légmozgás, majd délután egyre nagyobb területen északkeletire fordul, és megélénkül a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 3 és 8 fok között várható, de míg délen, délnyugaton 10, 11, északkeleten csupán 1, 2 fok valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás