promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: azt hiszed már nem lehet rosszabb, pedig viharos szél és hózápor a jövő héten is lesz
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Igazán kellemetlen arcát mutatja a december, amikor a többség legszívesebben ki se tenné a lábát a lakásból.

Vasárnap reggel már több mint száz helyszínre riasztották a tűzoltókat országszerte a viharos szél miatt. A legtöbb helyen még a karácsonyi vásárok is veszélyessé váltak, mert akkora lökések voltak, hogy ledöntötték a hatalmas karácsonyfákat. Nyíregyházán, Baján, és Kaposváron is eldőlt a fa.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint jövő héten is lesz olyan nap, amikor nem ússzuk meg az erős szelet, és havat is fogunk a nyakunkba kapni.

Hétfőn csökken a felhőzet, és fokozatosan megszűnik a havazás, hószállingózás. A nyugati részeken viszont erősen felhős, borult marad az ég, ott még gyenge eső, esetleg havas eső szórványosan előfordulhat. A legtöbb napsütésre a középső országrészben számíthatunk. Az északi, északnyugati szél továbbra is megerősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között várható.

Kedden részén változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napsütéssel, de főleg a Dunántúlon maradhatnak tartósabban felhős, párás, ködös vidékek is. Számottevő csapadék ezen a napon nem valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -10 és +3 fok között valószínű, míg a nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Szerdán éjszaka nagy területen képződhet köd. Számottevő csapadék nem valószínű, de főleg a Dunántúlon helyenként előfordulhat szitálás, gyenge eső, keletebbre néhol ónos szitálás, hószállingózás is. Néha megélénkülhet az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -11 és +3 fok között alakul. A hőmérséklet csúcsértéke -1 és +6 fok között várható, a tartósan ködös, rétegfelhős részeken maradhat fagypont alatt a hőmérséklet.

Csütörtökön napközben egy vastagabb frontfelhőzet is átvonulhat felettünk északról dél felé. Mögötte a délutáni, esti óráktól északi irányból határozottabban csökkenhetne a felhőzet. Eleinte legfeljebb szitálás, ónos szitálás fordulhat elő, majd napközben szórványosan lehet eső, keleten néhol esetleg havas eső. Az északnyugati, nyugati szelet sokfelé élénk, a Dunántúlon erős lökések is kísérhetik. A minimumok -7 és +2 fok között, a maximumok 0 és +6 fok között alakulnak.

Pénteken változóan felhős idő várható, felhőátvonulásokkal. Jelentős csapadék nem valószínű, de helyenként előfordulhat zápor, hózápor. Az északnyugati, északi szél elsősorban a Dunántúlon sokfelé megerősödik, néhol viharossá is fokozódhat. A minimum-hőmérséklet -6 és +3 fok között, a csúcsérték 0 és +7 fok között alakul.

Szombaton néhol előfordulhat hózápor. Az északi szél főként a Dunántúlon gyakran megerősödik, helyenként viharos lökések is lehetnek. A hajnali -7, +1 fokról kora délutánra -1 és +6 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás