promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: berobban a hóesés, több centis hótakaró is kialakulhat Magyarország egy kis részén - részletes időjárás-jelentés!
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elmondjuk, milyen idő várható pénteken, illetve kitekintünk a következő napok időjárására is.

Az utóbbi hetekben már folyamatosan arról hallunk, hogy le fog esni a hó, most nagyon úgy tűnik, hogy pénteken havazni fog. Az Időkép előrejelzései szerint ugyanis kiadós csapadékkal érkezik egy mediterrán ciklon, melynek hatására jelentősebb hótakaró alakulhat ki a nyugati hegységeinkben.

De hol lehet még havazás Magyarországon ezen a napon?

Az Időkép előrejelzései szerint pénteken nem árt elővenni tehát az esőkabátot, mivel az ország nagy részén esni fog, a Dunántúlon pedig főleg. Mint írják,

északnyugaton és a Bakonyban azonban délutántól havas esőbe, havazásba válthat át az eső, este pedig a Börzsöny és az Északi-középhegység magasabb hegycsúcsain is előfordulhat havas eső, havazás.

A Kőszegi- és a Soproni-hegységben pedig akár 5 centimétert meghaladó mennysiég is összegyűlhet. A síkvidéken hosszabb ideig megmaradó hóval nem számolhatunk, a tél még nem érkezett el közénk, egyelőre ez csak egy kisebb előszele.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat videós előrejelzésében térképre vetítve is láthatjátok, hogy milyen időjárás várható pénteken Magyarországon. Érdemes megnézni a jelentést, hiszen az elkövetkező napokban az északkeleti és a délnyugati megyék között akár 10 fokos hőmérsékletkülönbség is kialakulhat:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás