promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: már nincs menekvés, ránk zúdul a hó ebben az országrészben, nagyon úgy tűnik! Kifehéredhet Magyarország egyik része - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elmondjuk, milyen idő várható szerdán, illetve kitekintünk a hét további napjaira is.

Az elmúlt napokban többször is szó esett arról, hogy megérkezhet a hó Magyarországra, az Időkép előrejelzései szerint úgy tűnik, hogy pénteken lesz ez a nap, amikor leeshet a hó hazánkban, de nem az ország egész területén, hanem a nyugati részekben,

ahol így kifehéredhet a táj.

Az Időkép megjegyzi

"A legfrissebb modellfutások alapján egyre inkább úgy tűnik, hogy péntek napközben a nyugati, északnyugati országrész már rögtön az elsőként átvonuló mediterrán ciklon hátoldali áramlási rendszerébe kerül"

Ez annyit jelent, hogy észak felöl fagyos légtömegek érkeznek, mely csapadékkal átfedésbe kerülve halmazállapotváltozást eredményezhet. Így pedig nyugaton, északnyugaton nagy eséllyel várhaót havazás.

És mi jön szerdán?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint a köd gyorsan feloszlik majd, és a napsütésé lesz a főszerep. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 9 fok között alakul.

Az OMSZ videós előrejelzéséből az is kiderül, hogy most jön a szezon eddigi leghidegebb éjszakája, a térképen pedig azt is láthatjátok, hogy az egyes országrészekben hány fok várható:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás