promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: mutatjuk, hogy hol eshet a hó éjszaka, de a nagyobb lehűlés csak később érkezik
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A hidegfront a hét közepén fog megérkezni, és a nyugati tájakon kell igen erős fagyra számítani.

A napsütés visszavág, és a hét elején még kellemes idő várható. Az Országos Meteorológiai Szolgálat erőlejelzése szerint hétfőn este észak felől csökkenni kezd a felhőzet, reggel már csak délen, illetve a Duna-Tisza közén maradnak erősen felhős tájak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2, +5 fok között alakul, de északkeleten a szélcsendes völgyekben ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Az Időkép beszámolója szerint estétől a Bükk és a Mátra legmagasabb csúcsain hószállingózás fehérítheti a tájat. Aki egy kis téli hangulatra vágyik, annak érdemes majd követni a webkamerákat.

Kedden az ország nagy részén napos, gyengén felhős időre van kilátás, de a Duna-Tisza közén, illetve a déli megyékben eleinte még sok felhő lehet, ott majd csak délután csökken a felhőzet, és derül ki az ég. Csapadék sehol sem várható.

Az északi, északkeleti szél a Dunántúlon és a Tiszántúlon élénk lesz, majd délután mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 9 fok között várható.

Szerdán készülni kell a nagy lehűlésre: a szélcsendes időben a fagyra hajlamos nyugati tájainkon akár a -10 fokot is megközelíthetik a minimumok.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás