promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: anticiklon peremére kerül Magyarország, visszavonulót fúj a tél?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szombaton egészen enyhe időre számíthatunk, ami egy kis felüdülés lesz a télies fagyhoz képest.

Szombat hajnalban tovább csökken a felhőzet, így lesznek gyengén felhős, illetve derült részek, közben pedig délnyugaton köd, illetve északkeleten rétegfelhőzet is képződik. Számottevő csapadék nem várható, de a ködös tájakon gyenge szitálás előfordulhat. Az északnyugati szél a Győr-Szeged vonal tágabb környezetében élénk, néhol erős lesz, máshol jobbára gyenge vagy mérsékelt marad a légáramlás. A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet általában -1 és +4, a szelesebb tájakon 5, 8 fok között várható – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Szombaton napközben általában többórás napsütésre, gomolyfelhő-képződésre van kilátás csapadék nélkül. Az éjszaka képződött köd legtöbb helyen gyorsan feloszlik, ugyanakkor az északkeleti megyékben jó eséllyel egész nap megmaradhat a rétegfelhőzet és a párás, ködös idő. Az északnyugati szelet eleinte nagy területen kísérik élénk, időnként erős lökések, majd délután mérséklődik a légmozgás.

Szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet a naposabb részeken 10 és 14, az erősen felhős, borult helyeken 5, 9 fok között várható.

Anticiklon peremére kerül Magyarország, erről az OMSZ alábbi videójában hallható több információ:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás