promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: igazán befordulós idő lesz, csütörtökön pedig viharos szél is érkezik hozzá
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az esőtől sem fogunk megszabadulni a következő napokban.

Igazán változékony idővel indul a november, és a napsütést felváltja a szürkeség. Erre ugyebár még rátesz egy lapáttal, hogy az óraátállítás miatt hamarabb sötétedik.

A mai napon késő este az északkeleti tájakon is csökken a csapadék. Többfelé párássá válik a levegő, emellett hajnalban a szélcsendes vidékeken köd, rétegfelhőzet képződhet. A szél mindenütt délire, délnyugatira fordul, és néhol időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között alakul az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Szerdán a köd, illetve a rétegfelhőzet még erősen jelen lesz. Ha ki is süt a nap néhány helyen, délutántól ismét elkezd vastagodni a felhőzet. Késő délutántól, estétől délnyugat felől egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra. Több helyen megélénkül, elsősorban az Észak-Dunántúlon megerősödik a délkeleti, déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 18 fok között várható, de a tartósan rétegfelhőzettel borított területeken ennél hidegebb is lehet.

Az Időkép előrejelzése szerint a csütörtök egy elég érdekes nap lesz az időjárás szempontjából.

Ekkor egy hullámzó frontrendszer éri el térségünket, melynek előterében erős, viharos délies széllel igen meleg levegő érkezik a déli és keleti tájakra. Itt napközben a csúcshőmérséklet meghaladja majd a 20 fokot.

A front felhőzetéből a hajnali, reggeli órákban az ország nyugati, északnyugati felén kell intenzív esőre, záporokra számítani. Délen és az Alföldön zivatarok is kialakulhatnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás